7 tips om de levensduur van je iPhone-batterij te verlengen

batterij opladenHoe langer je een iPhone bezit, hoe sneller de batterijduur achteruit gaat. Net zoals je iPhone heeft ook de iPhone-batterij een bepaalde levensduur. Met deze 7 tips kan je deze levensduur zo veel mogelijk verlengen om zo lang mogelijk van je iPhone te kunnen genieten.

1. De nieuwste software

Nieuwe software kan problemen in iOS, die invloed hebben op de levensduur van je batterij, oplossen. Ook kan door middel van nieuwe software het gebruik van je batterij worden geoptimaliseerd. Dus door altijd over de nieuwste iOS-versie te beschikken, maak je de meeste kans om zo verstandig mogelijk bezig te zijn voor je kostbare iPhone-batterij. Om je iPhone (of iPad) te updaten ga je naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

2. Gebruik regelmatig je iPhone

Een iPhone-batterij werkt het beste en gaat daarmee het langst mee als deze ook regelmatig zijn werk mag doen. Gebruik dus regelmatig je iPhone en laad je batterij regelmatig op tot 100%. Eens per maand is het verstandig om je iPhone in één keer volledig op te laden, nadat deze helemaal is leeggelopen.

Lees ook: Tips voor een snellere iPhone

3. Zo min mogelijk 'tussendoor' opladen

Het tussendoor opladen van je iPhone kan schadelijk zijn voor je batterij. De elektronen in de batterij blijven namelijk het beste 'in beweging' als je de iPhone elke keer volledig kan opladen tot de 100%. Probeer het opladen van je iPhone als deze nog niet helemaal leeg is of nog genoeg gebruiksduur heeft, zo veel mogelijk te beperken.

4. Maak gebruik van originele en gecertificeerde opladers

iphone oplader

Door gebruik te maken van originele (van Apple) opladers weet je zeker dat de oplader geschikt is voor de iPhone-batterij. Gebruik je toch een ander merk als oplader, zorg dat deze dan gecertificeerd is (wat in Europese fysieke winkels altijd het geval moet zijn). Pas op met het gebruiken van goedkope opladers die op internet worden aangeboden omdat de kwaliteit van deze opladers invloed heeft op je batterij. Tevens leveren deze opladers potentieel brandgevaar op.

5. Sluimerstand gebruiken

Schakel je iPhone niet elke dag aan en uit. Ben je van plan om je iPhone niet te gebruiken (bijvoorbeeld tijdens de nacht), gebruik dan de sluimerstand. Bijkomend voordeel: je ziet de volgende ochtend meteen welke berichten 's nachts zijn binnengekomen en je kunt een wekker zetten.

6. Automatisch slot

Als je het scherm van je iPhone niet gebruikt, zet je iPhone dan in sluimerstand. Deze kan automatisch geactiveerd worden na een tijd van inactiviteit. Schakel dit in via Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Automatisch slot.

7. Vermijd hitte

De iPhone-batterij is gemaakt om het beste te werken bij kamertemperatuur. Vermijd zo veel mogelijk dat je iPhone in aanraking komt met hitte. Leg je telefoon dus nooit in de volle zon, in een warme auto of naast een verwarming. Leg je iPhone dus ook niet in de badkamer als je aan het douchen bent. Dit kan bovendien vochtschade opleveren!

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord