Een reservekopie (back-up) van je iPhone of iPad via iCloud maken

iPhone reservekopie makenOm bestanden niet onverhoopt kwijt te raken, raden wij je ten zeerste aan om regelmatig een back-up van alle gegevens op je iPhone, iPad of iPod touch te maken. Dat kan automatisch en gemakkelijk via iCloud.

Als je een reservekopie van je iPhone of iPad hebt, kunt je alle instellingen, gegevens en bestanden op elk moment weer terugzetten op een andere iPhone of iPad. Dan ben je verzekerd dat bij verlies of diefstal je dierbare foto's en herinneringen bijvoorbeeld niet worden meegenomen.

Automatische reservekopie via iCloud

Als je iCloud gebruikt, is het mogelijk om automatisch een reservekopie van al het materiaal op je iPhone en iPad te maken. Voer deze stappen uit om iCloud-reservekopie in te schakelen:

  • Ga naar Instellingen > Je profieliCloud > iCloud-reservekopie.
  • Tik op iCloud-reservekopie om de functie in te schakelen.
  • Tik op ‘Maak nu reservekopie’.

Lees ook: Een iCloud-reservekopie terugzetten

Nadat je de iCloud-reservekopie hebt ingeschakeld, maakt iCloud automatisch om de zoveel tijd een reservekopie van de iPhone of iPad. Je kunt naar dit scherm teruggaan om te zien wanneer de laatste reservekopie is gemaakt. Herhaal de bovenstaande stappen als je meerdere iOS-apparaten hebt.

Meer opslagruimte

Heb je meerdere iOS-apparaten of is de reservekopie dusdanig groot dat je meer opslagruimte in iCloud wilt krijgen, dan kan je je opslagabonnement upgraden.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord