iPhone verloren of gestolen: wat direct te doen?

zoek mijn iphoneAls je je iPhone verloren bent of hij is gestolen, is het zaak zo snel mogelijk actie te ondernemen. We willen je met ons stappenplan (bestaande uit vijf stappen) graag adviseren wat je in geval van verlies of diefstal direct kan doen om je iPhone of iPad snel te kunnen opsporen en terug te vinden.

Let op: om de onderstaande stappen langs te lopen, is het wel belangrijk dat je Zoek mijn iPhone correct had ingesteld op je iPhone of iPad.

Stap 1: Zoek mijn iPhone inzetten via een ander apparaat

Zoek zo snel mogelijk een apparaat op waarmee je Zoek mijn iPhone kan gebruiken om je zoekgeraakte of gestolen iPhone te lokaliseren. Dit kan een andere iPhone zijn, iPad of een Mac of computer. Volg, afhankelijk van het apparaat, de volgende stappen:

Via een andere iPhone of iPad

  • Download de 'Zoek mijn iPhone'-app in de App Store en open deze app op de iPhone of iPad.
  • Klik op 'Alle apparaten' en kies de verloren/gestolen iPhone.

Via een Mac of computer

  • Open de internetbrowser en ga naar www.icloud.com.
  • Log in met je Apple ID, die gekoppeld is aan de iPhone of iPad die verloren of gestolen is.
  • Kies voor 'Zoek mijn iPhone'.

Stap 2: Check of het apparaat online of offline is

zoek mijn iphone locatie

Als je in Zoek mijn iPhone jouw apparaat hebt geselecteerd, zie je direct of het apparaat gelokaliseerd kan worden. Je ziet dan de huidige locatie, aangegeven met een groene stip. Een grijze stip betekent dat het apparaat helaas offline is (of is uitgeschakeld of niet verbonden is met een netwerk). Lees in een ander artikel wat je in dat geval het beste kunt doen.

  • Apparaat online: Als het apparaat online is, kan deze worden opgespoord en wordt de locatie ervan weergegeven op de kaart. Ga door naar Stap 3.
  • Apparaat offline: Als Zoek mijn iPhone het apparaat niet kan vinden, wordt de laatst bekende locatie van de afgelopen 24 uur weergegeven.

Is je apparaat uitgeschakeld of offline? Lees hier wat je nu kan doen. 

Stap 3: Speel een geluid af

Als je het apparaat hebt kunnen vinden omdat deze online is, kan je een geluid afspelen zodat de kans wordt vergroot dat iemand je iPhone kan vinden of opmerkt dat hij of zij in het bezit is van jouw iPhone. En wellicht is je iPhone wel dichterbij dan je denkt.. Als je zelf geen geluid hoort, ga dan vervolgens naar stap 4.

Stap 4: Gebruik de Verloren modus

Met de Verloren-modus kun je jouw iPhone of iPad op afstand vergrendelen met een toegangscode en een bericht weergeven op het toegangsscherm van het zoekgeraakte apparaat met daarbij een telefoonnummer. Een eventuele vinder kan je dan bereiken. In de tussentijd kan je de locatie van het apparaat blijven volgen.

zoek mijn iphone verloren modus

 

Als je een creditcard of betaalkaart hebt toegevoegd aan Apple Pay, kunnen er geen betalingen meer worden gemaakt op het apparaat via Apple Pay wanneer je de Verloren-modus inschakelt.

Stap 5: iPhone offline of niet gevonden?

Is je iPhone offline, kan je deze niet opsporen via de kaart of krijg je geen reactie van een vinder? Wij leggen uit hoe je het beste kan handelen.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord