Zoek mijn iPhone: wat als mijn iPhone uitgeschakeld of offline is?

zoek mijn iphoneKan je een verloren of gestolen iPhone niet vinden via de Zoek mijn-app, is deze uitschakeld of geeft de Zoek mijn-app aan dat je apparaat offline is? Wij adviseren je graag wat je nu het beste kunt doen.

Een iPhone is offline in de Zoek mijn-app als een grijze stip wordt weergegeven. Als het apparaat wel nog recent online is geweest, zie je de tijd waarop het voor het laatst is gelokaliseerd. Als het apparaat meer dan 24 uur offline is geweest, zie je 'Offline'.

Wat kan je doen als je iPhone offline is in de Zoek mijn-app?

Het kan allereerst zijn dat je iPhone (of iPad) geen verbinding heeft met een bekend wifi-netwerk of het mobiele datanetwerk. Wacht en probeer op een later moment opnieuw je iPhone te lokaliseren via Zoek mijn iPhone. Mocht na geruime tijd je iPhone nog steeds offline zijn, dan kan dat de volgende redenen hebben:

  • Het kan zijn dat je iPhone is uitgeschakeld, de batterij is leeg of er is al meer dan 24 uur geen locatie naar Apple verstuurd. In geval van diefstal, kan dit bewust zijn gedaan.
  • Je bevindt zich in een land waar de Zoek mijn-functie niet wordt aangeboden. Deze functie is in het land mogelijk niet beschikbaar wegens technische beperkingen of de plaatselijke wetgeving. In Nederland en eigenlijk bijna alle andere landen ter wereld is Zoek mijn wel beschikbaar.

zoek mijn iphone offline

In beide gevallen is de kans dat je je iPhone via de Zoek mijn-app zal terugvinden helaas niet groot. Het is daarom altijd van belang om het volgende te doen:

Stap 1: Schakel de Verloren modus in

Met de Verloren-modus kun je jouw iPhone of iPad op afstand vergrendelen met een toegangscode en een bericht weergeven op het toegangsscherm van het zoekgeraakte apparaat met daarbij een telefoonnummer. Een eventuele vinder kan je dan bereiken.

Stap 2: Doe aangifte bij de plaatselijke politie

Geef het verloren of gestolen apparaat aan bij de plaatselijke politie. Hier heb je mogelijk het serienummer voor nodig die je terug kan vinden op de verpakking of de factuur.

Stap 3: Wis het apparaat via Zoek mijn iPhone

Wis alle bestanden en gegevens op je iPhone of iPad via de Zoek mijn-app door het apparaat te selecteren en op 'Wis iPhone/iPad' te klikken. Hiermee kan je voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot je persoonlijke gegevens die op je iPhone/iPad staan. Wanneer je het apparaat wist, worden alle gegevens (inclusief de creditcard- en bankpasgegevens) op het apparaat verwijderd zodra deze opnieuw wordt ingeschakeld. Verwijder het apparaat niet uit je Apple ID-account!

Als je op een later moment je iPhone weer terugvindt, kan je een reservekopie terugzetten om alle gegevens weer op je iPhone te zetten.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord