Onderdelen toevoegen/verwijderen uit het iOS-bedieningspaneel

iphone ipad bedieningspaneelMet het Bedieningspaneel op je iPhone en iPad heb je alle functies die je vaak gebruikt, snel bij de hand. Om deze vaakgebruikte functies extra persoonlijk te maken, kan je in iOS de onderdelen van het Bedieningspaneel geheel zelf kiezen en waar nodig aanpassen.

Het bedieningspaneel in iOS

Snel een timer inzetten om je eitje te koken. Of bij nog een paar procenten batterij de energiebesparingsmodus inschakelen. Het zijn een paar functies die je via het Bedieningspaneel in iOS sneller kan regelen dan dat je dat via de instellingen van je telefoon of tablet moet doen. Je veegt op je iPhone of iPad simpelweg vanuit ieder scherm omhoog en het Bedieningsscherm neemt je scherm over. Hierbij heb je toegang tot de dingen, instellingen en functies die het vaakst doet. Je hebt keuze uit verschillende onderdelen en functies die je aan het bedieningspaneel kan toevoegen om het scherm op deze manier geheel naar jouw wens in te stellen.

Het bedieningspaneel naar wens instellen op je iPhone of iPad

Om onderdelen en functies in het bedieningspaneel te verwijderen of juist te kunnen toevoegen, doe je het volgende:

  • Ga naar de Instellingen van je iPhone of iPad.
  • Kies het onderdeel 'Bedieningspaneel' en ga naar 'Pas regelaars aan'.
  • Je kunt vervolgens alle gewenste regelaars toevoegen of verwijderen.

De indeling van het iOS-bedieningspaneel aanpassen

Wil je indeling van het bedieningspaneel op je iPhone of iPad wijzigen, dan is dit helaas nog geen mogelijkheid die iOS biedt. Je kunt de volgorde van bepaalde onderdelen en functies dus niet aanpassen. Wellicht dat dit mogelijk wordt in een volgende update van iOS.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord