iOS 12: een overzicht van de nieuwste functies voor iPhone en iPad

Deze avond heeft Apple de nieuwste iOS-update voor iPhone en iPad aangekondigd: iOS 12. Wij nemen je mee in de nieuwste en belangrijkste functies van iOS 12 waar wij als Nederlanderse iPhone- en iPad-gebruikers veel aan zullen hebben. Lees je mee?

wwdc 2018

Betere prestaties

iphone en ipadDankzij de installatie van iOS 12 op je iPhone of iPad, zullen de prestaties van je iOS-apparaat aanzienlijk gaan toennemen. Zo heeft Apple toegezegd dat apps tot 40% sneller worden geladen, je toetsenbord komt tot twee keer zo snel tevoorschijn en de camera start tot 70% sneller op.

Lees meer >

Eenvoudig meten met de Measure-app

Het wordt met iOS 12 makkelijker dan ooit om hoogtes, breedtes en lengtes van objecten te meten. Met de nieuwe Measure-app kan je door middel van je camera eenvoudig afmetingen zien van bijvoorbeeld een koffer of fotolijstje. Meten kon je nog nooit zo snel!

Vernieuwde Foto's-app

iOS foto app icoonVanaf nu kan je eenvoudig door je foto's zoeken met een geavanceerde zoekfunctie die automatisch jouw zoekopdracht matcht met je eigen foto's. Zo kan je zoeken op momenten, personen, activiteiten, plaatsen of evenementen. Daarnaast worden in het Voor jou-scherm meer suggesties voor foto's en collecties getoond, afgestemd op jou persoonlijk. Tenslotte herkent de Foto's-app momenten die je samen met vrienden of familie hebt beleefd en stelt voor om al jullie foto's van dat moment met elkaar te delen.

Lees meer >

Siri Shortcuts

In iOS 12 kan je zelf commando's toevoegen voor Siri zodat je persoonlijke assistent op je iPhone snel kan doen wat jij wilt. App-ontwikkelaars kunnen daarvoor Shortcuts toevoegen.

iBooks (Apple Books)

ibooks icoonDe iBooks-app krijgt een volledig nieuw design en een nieuwe naam: Apple Books. Daarnaast is de Store voor boeken volledig geüpdate.

Niet storen

Je kan nu instellen dat je tijdens bedtijd niet gestoord wil worden en geen opgelicht scherm te zien krijgt, mocht je toch je telefoon erbij pakken tijdens de nacht. Daarnaast kan je nu ook een eindtijd voor de 'Niet storen'-functie instellen via het bedieningspaneel.

Lees meer >

Notificaties

Het beheren van notificaties is in iOS 12 verder uitgebreid. Je kan nu vanuit een notificatie aangeven of je meldingen van een bepaalde app wil blijven ontvangen de komende tijd of dat je er liever niet langer door gestoord wordt. Tevens kunnen notificaties nu als groep worden weergegeven op het toegangsscherm, gebaseerd op de app die ze gestuurd heeft. Dat voorkomt dat je toegangsscherm wordt overspoeld door bijvoorbeeld WhatsApp-meldingen.

Lees meer >

Screentime

time limit ios12

Met de nieuwe Screentime-app in iOS 12 krijg je automatisch en eenvoudig inzicht in hoeveel tijd je in totaal besteedt op je iPhone en iPad. Vervolgens kan je zien waaraan je dan die tijd dan precies besteedt. Data is erg precies. Zo kan je zie hoe vaak je de iPhone oppakt per uur en welke apps je de meeste meldingen stuurt. Door vervolgens van 'App Limits' gebruik te maken, kan je het gebruik van je een bepaalde app (en daarmee van je iPhone of iPad) terugbrengen. Dit doe je door simpelweg een tijdslimiet voor een app in te stellen voor hoe lang jij per dag de app mag gebruiken. Dit tijdslimiet wordt gesynchroniseerd tussen je verschillende iOS-apparaten. Valsspelen is er dus niet meer bij.

Lees meer >

Facetime voor groepen

Ook nieuw in iOS 12 is de mogelijkheid tot het starten van een Facetime-groepsgesprek. En omdat Facetime nu geïntegreerd is met iMessage, kan je snel schakelen tussen een groepschatgesprek en een groepsvideogesprek. Het limiet van het aantal deelnemers aan de videogroep zal 32 mensen bedragen.

Lees meer >

iOS 12 downloaden

Naar verwachting zal iOS 12 dit najaar beschikbaar komen. Vanaf dan kan je de software-update downloaden en installeren op je iPhone en iPad.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord