Podcasts beluisteren op je iPhone of iPad: zo werkt het

Luister je graag naar podcasts? Dan kan je met de officiële Podcasts-app van Apple eenvoudig podcasts beluisteren op je iPhone of iPad. Je kunt dan waar en wanneer je maar wilt de prachtigste en interessantste verhalen van over de hele wereld aanhoren.

podcasts app iphone ipad

Podcasts zoeken en beluisteren in iOS

Om podcasts te kunnen luisteren, download je allereerst de Podcasts-app in de App Store in iOS. Deze is gratis verkrijgbaar. Vervolgens open je de app en kan je zoeken en bladeren tussen het beschikbare aanbod. Weet je al waar je naar op zoek bent? Gebruik dan de zoekfunctie in het 'Zoek'-scherm. Meer inspiratie op doen? Via het 'Ontdekken'-scherm, vind je hitlijsten met de meest populaire podcasts en vind je afleveringen en shows die jou nog meer worden aangeraden.

De podcast gevonden die je zocht of interessant lijkt? Dan kan je ze via de app eenvoudig beluisteren door de aflevering af te spelen of je kan afleveringen van podcasts downloaden voor een later moment. Je kunt jezelf ook abonneren op een bepaalde serie podcasts om op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen. Deze shows en series vind je dan terug in je Bibliotheek en in het 'Luister nu'-scherm.

spotify podcasts iphonePodcasts luisteren in de Spotify-app

Gebruik je liever Spotify? Dan biedt deze ultieme muziekapp ook de mogelijkheid om naast muziek ook naar je favoriete podcasts te luisteren en deze te volgen. Lees ons artikel over het beluisteren van podcasts in Spotify.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord