Face ID werkt niet: dit kan je doen (6 oplossingen)

face id ontgrendelenMet Face ID kan je je iPhone ontgrendelen door er simpelweg naar te kijken. Face ID verzekert dat alleen jij je iPhone nog kan ontgrendelen. Maar wat te doen als het ontgrendelen met Face ID niet lukt? Hieronder vind je enkele oplossingen die kunnen helpen als Face ID niet werkt op je iPhone.

Als het ontgrendelen met Face ID niet werkt op je iPhone, kan dat verschillende oorzaken hebben. Daarom zijn er meerdere oplossingen om problemen met Face ID mogelijk te kunnen oplossen, die hieronder worden behandeld.

1. Controleer de Face ID-instellingen

Wat je ten eerste kan doen, is het controleren van alle instellingen van Face ID. Ga daarvoor naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' om de instellingen van Face ID te bekijken. Zorg ervoor dat Face ID op de juiste manier is ingesteld en dat de voorzieningen waarmee je Face ID wil gebruiken allemaal zijn ingeschakeld.

2. Controleer de TrueDepth-camera van je iPhone

Zorg ervoor dat de TrueDepth-camera van de iPhone X niet wordt bedekt door een object zoals hoesje of een beschermende folie. Controleer ook of de TrueDepth-camera niet vuil is door deze schoon te maken met een droge, stofvrije doek.

3. Bedek je gezicht zo min mogelijk

De instellingen en de camera gecheckt? Controleer dan of Face ID je gezicht goed kan scannen. Zorg er voor dat de TrueDepth-camera van je iPhone goed je ogen, neus en mond in de volledigheid kan zien.

Heb je een zonnebril op? Dan kan het zijn dat de zonnebril die je draagt, bepaalde soorten licht blokkeert en daarmee het infraroodlicht dat de TrueDepth-camera gebruikt. Probeer Face ID daarom zonder zonnebril te gebruiken.

4. Kijk duidelijk in de TrueDepth-camera

Is je gezicht goed te zien? Probeer dan eens recht in de TrueDepth-camera te kijken. De TrueDepth-camera heeft een gezichtsveld dat vergelijkbaar is met wanneer je een selfie maakt of een FaceTime-gesprek voert. Breng de iPhone op armlengte van je gezicht (25-50 cm) en kijk rechtstreeks in de selfie-camera, alsof je een Facetime-gesprek gaat voeren.

5. Vermijd fel zonlicht

Bij fel zonlicht probeer je de iPhone zodanig te houden dat de zon niet rechtstreeks achter je staat en niet vol op je iPhone schijnt. Draai je om of zoek een plek met schaduw op.

6. Stel Face ID opnieuw in

Hebben bovenstaande oplossingen niet geholpen? Probeer dan Face ID opnieuw in te stellen. Helpt ook dat niet? Laat je iPhone dan nakijken in de Apple Store of een erkende Apple serviceprovider.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord