Wat is geoptimaliseerd opladen op iPhone?

batterij opladenGeoptimaliseerd opladen op iPhone betekent dat de telefoon op een manier oplaadt die het batterijvermogen op lange termijn beschermt en verlengt. Dit wordt bereikt door de laadstroom te beperken naar een niveau dat het batterijvermogen niet beschadigt, zodat het batterij zijn capaciteit behoudt. Wanneer de telefoon is opgeladen, wordt de stroom beperkt tot een onderhoudsniveau, zodat het batterijniveau niet verder daalt. Dit is een standaard functie op moderne iPhones en heeft geen extra instellingen of app nodig.

 

Geoptimaliseerd opladen uitzetten

  • Ga naar Instellingen
  • Ga naar Batterij
  • Ga naar Batterijconditie en opladen
  • Vink 'Geoptimaliseerd opladen' uit.

Op dezelfde manier kan je het aanzetten.

Is dit goed voor je iPhone?

Ja, geoptimaliseerd opladen op iPhone is goed voor de telefoon en de batterij. Het beschermt de batterij tegen overbelasting en verlengt de levensduur en de capaciteit van de batterij. Hierdoor zal de telefoon langer meegaan zonder dat de batterij snel leeg raakt en kun je langer gebruik maken van de telefoon tussen elke oplading. Het is aanbevolen om altijd te opladen met de originele oplader of een door Apple goedgekeurde oplader voor de beste resultaten.

Wat gebeurt er zonder geoptimaliseerd opladen?

Wanneer geoptimaliseerd opladen niet actief is, kan overbelasting van de batterij plaatsvinden tijdens het opladen. Dit kan leiden tot verlies van capaciteit en verkorten van de levensduur van de batterij. Het batterijniveau kan ook snel daalt wanneer de telefoon is opgeladen en niet in gebruik is. Dit betekent dat de telefoon sneller leeg raakt en vaker opgeladen moet worden, waardoor de batterij op de lange termijn snel veroudert en een lagere capaciteit heeft. Zonder geoptimaliseerd opladen kun je dus problemen ondervinden met de batterij en sneller een nieuwe batterij nodig hebben.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord