Hoe je foto's kunt verbergen op je iPhone

Je iPhone is waarschijnlijk gevuld met talloze foto's, variërend van persoonlijke herinneringen tot afbeeldingen die je liever niet met anderen deelt. Gelukkig biedt de Foto's-app op je iPhone een handige functie waarmee je foto's kunt verbergen. Of het nu gaat om foto's van gevoelige documenten of privémomenten die je liever voor jezelf wilt houden, in deze handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je foto's kunt verbergen op je iPhone.

Stap 1: Open de Foto's-app

Zoek het pictogram van de Foto's-app op je beginscherm en tik erop om deze te openen. Hiermee kom je in het foto-overzicht terecht, waar al je albums en foto's worden weergegeven.

Stap 2: Selecteer de foto's die je wilt verbergen

Blader door de albums of tik op "Foto's" onderaan het scherm om al je foto's te bekijken. Tik vervolgens op "Selecteer" in de rechterbovenhoek van het scherm en tik op de foto's die je wilt verbergen. Je ziet een blauwe markering op de geselecteerde foto's.

Stap 3: Verberg de geselecteerde foto's

Zodra je de foto's hebt geselecteerd, tik je op het deelpictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm. Dit pictogram lijkt op een vierkant met een pijl omhoog. Er verschijnt een lijst met acties onder aan het scherm.

Stap 4: Scroll naar links in de lijst met acties

Veeg naar links op de onderste rij met pictogrammen in de lijst met acties. Blijf vegen totdat je het pictogram met het label "Verberg" ziet. Tik op dit pictogram om de geselecteerde foto's te verbergen.

Stap 5: Bevestig het verbergen van de foto's

Er verschijnt een pop-upvenster met de vraag of je de geselecteerde foto's wilt verbergen. Tik op "Verberg foto's" om door te gaan. De geselecteerde foto's worden nu verplaatst naar het album "Verborgen".

Stap 6: Toegang tot verborgen foto's

Om toegang te krijgen tot je verborgen foto's, ga je terug naar het foto-overzicht en tik je op "Albums" onder aan het scherm. Scroll naar beneden en zoek het album "Verborgen". Tik erop om de verborgen foto's te bekijken.

 

Onthoud dat het verbergen van foto's geen volledige beveiliging biedt. Ze zijn nog steeds toegankelijk in het album "Verborgen". Als je strengere beveiliging wilt, kun je overwegen om gebruik te maken van apps van derden die wachtwoordbeveiliging en versleuteling bieden.

Nu kun je je iPhone gebruiken om je persoonlijke foto's te beschermen en te organiseren. Verberg die foto's waarvan je liever hebt dat anderen ze niet zien en geniet van een extra laag privacy op je apparaat!

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord