Alles over AirDrop in iOS 17 voor iPhone en iPad

airdrop ios17AirDrop is een functie op Apple-apparaten waarmee je snel en gemakkelijk bestanden kunt delen met andere Apple-gebruikers. Het werkt via Bluetooth en Wi-Fi en is een geweldige manier om foto's, video's, documenten en andere bestanden te delen met vrienden, familie en collega's.

Nieuwe functies voor AirDrop

Met iOS 17 (beschikbaar vanaf september 2023) krijgt AirDrop een aantal nieuwe functies. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  • Grotere bestandsoverdrachten: AirDrop ondersteunt nu het delen van bestanden tot 20 GB groot. Dat is een verdubbeling van het maximale bestandsformaat in iOS 16.
  • Betere ondersteuning voor meerdere ontvangers: Met iOS 17 kun je nu bestanden naar meerdere ontvangers tegelijkertijd delen. Dit is perfect voor het delen van foto's of documenten met een groep mensen.
  • Nieuwe manier om AirDrop te openen: In iOS 17 kun je AirDrop openen vanuit de Controlecentrum. Dit maakt het gemakkelijker om AirDrop te gebruiken wanneer je het nodig hebt.

Hieronder vind je per onderwerp meer informatie:

Grotere bestandsoverdrachten

Met iOS 17 kun je nu bestanden tot 20 GB groot delen met AirDrop. Dat is een verdubbeling van het maximale bestandsformaat in iOS 16. Dit betekent dat je nu grotere bestanden kunt delen, zoals video's, foto's en documenten.

Betere ondersteuning voor meerdere ontvangers

Met iOS 17 kun je nu bestanden naar meerdere ontvangers tegelijkertijd delen met AirDrop. Dit is perfect voor het delen van foto's of documenten met een groep mensen. Om bestanden naar meerdere ontvangers te delen, selecteer je ze gewoon in de app Bestanden of Foto's en klik je vervolgens op de knop Delen. Selecteer vervolgens de ontvangers en klik op Delen.

Nieuwe manier om AirDrop te openen

In iOS 17 kun je AirDrop openen vanuit het Controlecentrum. Dit maakt het gemakkelijker om AirDrop te gebruiken wanneer je het nodig hebt. Om AirDrop te openen, veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Controlecentrum te openen. Tik vervolgens op het AirDrop-pictogram.

Dit zijn slechts enkele van de nieuwe functies van AirDrop in iOS 17. AirDrop is een geweldige manier om snel en gemakkelijk bestanden te delen met andere Apple-gebruikers. Met de nieuwe functies in iOS 17 is AirDrop nog handiger en gebruiksvriendelijker dan ooit.

Tips voor het gebruik van AirDrop

  • Zorg ervoor dat je AirDrop-instellingen in orde zijn. Ga naar Instellingen > Algemeen > AirDrop en selecteer Ontvangen van: Iedereen.
  • Zorg ervoor dat de apparaten die je wilt verbinden met AirDrop zijn ingeschakeld en binnen bereik van elkaar zijn.
  • AirDrop werkt het beste als de apparaten op dezelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangesloten.
  • Als je problemen hebt met AirDrop, kun je proberen de apparaten opnieuw op te starten of AirDrop uit en weer in te schakelen.

AirDrop is een geweldige manier om snel en gemakkelijk bestanden te delen met andere Apple-gebruikers. Met deze tips kun je AirDrop optimaal gebruiken.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord