Levensduur van de batterij van de iPhone verbeteren

charging-iphoneOm de gebruiksduur (de tijd dat je je iPhone kunt gebruiken voordat je de batterij opnieuw moet opladen) en de levensduur (de tijd dat de batterij meegaat voordat je hem moet vervangen) van je iPhone-batterij te verlengen en optimaal te benutten, hoef je alleen maar op een paar simpele zaken te letten. Ten eerste is het belangrijk dat je je iPhone niet in de zon of in een warm voertuig laat liggen. Hitte heeft namelijk een nadeling effect op de batterij van de iPhone.

Altijd de nieuwste software

Het is belangrijk dat je altijd beschikt over de nieuwste software voor je iPhone. Ontwikkelaars ontdekken namelijk regelmatig nieuwe technieken om de prestaties van de batterij te verbeteren. Hoe je de nieuwste software kunt bemachtigen, lees je in een andere tutorial.

Deze tip is alleen geldig als je beschikt over een nieuw model. Oudere modellen van de iPhone/iPad gaan er meestal op achteruit bij het updaten naar nieuwe software.

Functies van de iPhone

Enkele functies van de iPhone vergen veel energie van de batterij. Wij geven je enkele tips:

  • Wanneer je de iPhone niet gebruikt of als je naar muziek luistert, zet hem dan in sluimerstand.
  • Gebruik je de iPhone dagelijks? Hem 's nachts in sluimerstand zetten, kost minder energie dan hem elke dag in- en uitschakelen.
  • Schakel Wi-Fi en 3G uit wanneer je deze niet gebruikt. Deze draadloze connectiviteit kosten namelijk erg veel energie. Dit geldt ook voor Bluetooth.
  • Verlaag de helderheid van het beeldscherm van de iPhone.
  • Houd het aantalapps van third parties beperkt. Meer apps vergen meer van de processor.
  • Schakel Push-e-mail eventueel uit. Het opvragen van nieuwe informatie kost meer batterij.

Gebruik van de iPhone

Om de prestaties van de batterij te verbeteren is het belangrijk dat de batterij regelmatig in beweging is. Laad je iPhone daarom eens per maand volledig op.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord