iOS: Een 'Anders' e-mailaccount toevoegen en instellen in Mail

mail iosHeb je geen iCloud, Gmail of Outlook e-mailadres maar wil je een ander e-mailadres als mailaccount toevoegen aan Mail voor iPhone en iPad? Dan moet je dit e-mailaccount handmatig toevoegen en instellen.

Als je een 'Anders'-emailaccount wilt aanmaken in Mail voor iOS, moet je zorgen dat je de benodigde e-mailinstellingen voor je e-mailaccount weet. Zoek ze op via de website van je e-mailaanbieder of neem contact met de aanbieder op. Vervolgens ga je als volgt te werk:

  • Open op je iPhone of iPad de Instellingen en ga naar 'Accounts en wachtwoorden'. Tik op 'Nieuwe account'.
  • Tik op 'Anders' en vervolgens op 'Voeg mailaccount toe'.
  • Voer je eigen naam, e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving van het nieuwe account in. Tik tenslotte op 'Volgende'.
  • Mail probeert nu de e-mailinstellingen te vinden en de configuratie van het nieuwe account automatisch te voltooien. Als Mail automatisch de e-mailinstellingen heeft gevonden en heeft ingesteld, tik dan op 'Gereed'. Je kunt dan direct beginnen met het verzenden en ontvangen van mail van je e-mailaccount. Als Mail de e-mailinstellingen niet kan vinden, dan moet je deze toch echt handmatig gaan invoeren. Tik op 'Volgende' en ga door met de onderstaande stappen. 
  • Kies 'IMAP' of 'POP' voor het nieuwe e-mailaccount. Je mailaanbieder weet welke je moet kiezen. Neem anders contact met hen op.
  • Voer de benodigde gegevens in voor 'Server inkomende post' en 'Server uitgaande post'. Tik tenslotte op 'Volgende'.
  • Als alle e-mailinstellingen juist zijn ingevuld, tik je op 'Bewaar'. Als de e-mailinstellingen niet juist zijn, dan wordt door Mail gevraagd om deze te wijzigen. Begin dan opnieuw met het invullen en configureren van de juiste gegevens.
AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord