De WiFi-verbinding op mijn Mac is traag en sloom

macbook pro yosemiteLast van een slome en trage internetverbinding via WiFi op de Mac? De onderstaande stappen lossen mogelijk het probleem op:

1. Schakel andere actieve netwerkvoorzieningen uit

Actieve netwerkvoorzieningen benutten een deel van de beschikbare bandbreedte. Voorbeelden hiervan zijn: bestandsservers, streamen van video's, online games, enz. Als deze worden gebruikt, kunnen andere voorzieningen trager zijn. Schakel dus ongebruikte netwerkprogramma's uit om de snelheid van andere programma's te verhogen. Daarnaast geldt dat andere computers of apparaten die zijn aangesloten op het netwerk, ook kunnen leiden tot slechtere prestaties van de internetverbinding op jouw Mac. Als je niet zeker weet of een computer die is gekoppeld aan het Wi-Fi-netwerk die slechte prestaties veroorzaakt, schakel deze computer dan uit of koppel deze los van het netwerk en analyseer het resultaat.

2. Ben je binnen bereik?

Controleer of je binnen het bereik van de Wi-Fi-router bent en controleer op een eventuele storing. Als je Mac te ver is verwijderd van de Wi-Fi-router of het Wi-Fi-signaal wordt te veel verstoord in de omgeving, detecteert de Mac het Wi-Fi-netwerk mogelijk niet. Breng de Mac of Wi-Fi-router dichter naar elkaar toe en zorg ervoor dat er zeker geen obstakels (zoals muren, kasten, enz.) zijn tussen de router en de Mac.

3. Maak verbinding met een ander Wi-Fi-netwerk

Als de computer naar behoren werkt wanneer deze is verbonden met een ander Wi-Fi-netwerk, kan het probleem te wijten zijn aan de netwerkrouter of internetaanbieder. Maak verbinding met een ander Wi-Fi-netwerk of neemt contact op met je internetaanbieder om het probleem op te lossen.

4. De juiste standaarden

Als de internettoegang op de Mac traag is, moet je controleren of het netwerk de juiste Wi-Fi-standaarden ondersteunt. 802.11n biedt de hoogste Wi-Fi-snelheden. Houd de Option-toets ingedrukt terwijl je klikt op het Wi-Fi-menu. De PHY-modus toont het protocol dat de computer gebruikt om verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk. Als het verwachte 802.11-protocol wordt weergegeven, moet u de instellingen van de Wi-Fi-router controleren. Raadpleeg de fabrikant van de router voor informatie over de configuratie ervan.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord