De helderheid van de iPhone of iPad wordt niet automatisch aangepast

De helderheid wordt niet automatisch aangepastDe omgevingslichtsensor maakt het beeldscherm helderder in sterk belichte omgevingen en dimt het beeldscherm bij weinig licht. Maar wordt bij jou de helderheid van de iPhone of iPad niet automatisch aangepast aan je omgeving? Is het bijvoorbeeld donker, maar blijft je iPhone volop helderheid geven? Volg de onderstaande stappen om het probleem mogelijk op te lossen.

1. Controleer de instellingen

Controleer of de instelling 'Pas automatisch aan' (via Instellingen > Scherm en helderheid) is ingeschakeld en of het helderheidsniveau is ingesteld nabij het midden van de schuifknop.

2. Verwijder het hoesje en/of beschermfolie

Hoesjes en beschermfolie op het scherm kunnen de functionaliteit van de omgevingslichtsensor beïnvloeden. Haal de iPhone dus uit het hoesje en verwijder de beschermfolie van het beeldscherm om te controleren of dit het probleem oplost.

3. Bedek de iPhone

Vergrendel de iPhone en bedek het bovenste deel van de vergrendelde iPhone in een lichte omgeving om het licht te blokkeren. Blijf de iPhone bedekken en ontgrendel tegelijkertijd de iPhone. Let nu op de helderheid van het beeldscherm en de appsymbolen. Deze zouden lichtjes gedimd moeten zijn. Verwijder de bedekking van het bovenste deel van de iPhone en het beeldscherm moet binnen enkele ogenblikken helderder worden.

Past de iPhone na uitvoering van de bovenstaande stappen nog steeds niet automatisch de helderheid aan? Herstel de iPhone via iTunes of maak een afspraak bij de Genius Bar.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord