Kapotte iPhone omruilen bij de Apple Store

iphone6 safariHeb je te maken met een kapotte iPhone? In de allereerste plaats is dat natuurlijk flink balen! Je kunt er voor kiezen om de iPhone zelf te laten repareren maar voordat je op zoek gaat naar een reparatie is het altijd aan te raden om eerst een bezoekje te brengen aan een Apple Store. Maak een gratis Genius Bar afspraak en je kunt, afhankelijk van de garantie en het defect, naar huis gaan met een nieuwe iPhone! Hieronder lees je meer informatie en tarieven voor het omruilen van een iPhone.

Binnen de garantieperiode

Op elk Apple-product ontvang je een garantietermijn van Apple gedurende één jaar. Heb je het toestel gekocht bij Apple, dan bedraagt deze termijn zelfs twee jaar. Mocht er binnen deze periode iets kapot gaan aan je iPhone, dan kan je bij Apple aanspraak maken op deze garantie. Is het toestel buiten jouw schuld om defect geraakt, dan valt deze binnen de dekking en dan kan je de iPhone zelfs gratis laten omruilen door Apple. Is het toestel kapot door jou toedoen (je hebt hem bijvoorbeeld uit je handen laten vallen met een gebroken scherm als gevolg), dan valt de iPhone buiten de dekking en is het omruilen van een iPhone tegen betaling (zie tabel hieronder).

Om je iPhone om te ruilen, maak je allereerst een afspraak bij een Apple Store bij jou in de buurt. Een Apple-medewerker kijkt vervolgens samen met jou naar het probleem. Mocht het probleem niet ter plekke kunnen worden opgelost, dan kan de medewerker je de mogelijkheid bieden om de iPhone om te ruilen voor een vervangend toestel (dit is altijd hetzelfde model als het omgeruilde toestel). De kosten voor het omruilen van een iPhone zijn als volgt:

  Binnen de dekking Buiten de dekking
Kosten omruilen iPhone Gratis € 249,- / € 265,-

Buiten de garantieperiode

Valt je iPhone buiten de garantieperiode van Apple, dan kan je alsnog je defecte iPhone om laten ruilen bij de Apple Store. Maak ook hiervoor een afspraak bij de Genius Bar. De kosten voor het omruilen van een iPhone bedragen 249 euro of 265 euro, afhankelijk van het model. 

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord