Wat te doen als 'Zoek mijn iPhone' niet is ingesteld op je gestolen iPhone

zoek mijn iphoneAls 'Zoek mijn iPhone' niet was ingesteld of ingeschakeld op je iPhone toen het is zoekgeraakt of gestolen, kun je dit niet gebruiken om je iPhone te zoeken en te lokaliseren op de kaart. Het is dan belangrijk om je gegevens goed te beschermen. Volg daarvoor ons stappenplan.

De 'Zoek mijn iPhone'-functie van Apple is de enige manier om een verloren of gestolen iPhone op te zoeken of om de locatie van het apparaat te volgen. Als de functie was uitschakeld op het moment dat je iPhone is zoekgeraakt, is er geen andere voorziening van Apple beschikbaar die de telefoon kan zoeken en lokaliseren. Wel kan je er zo veel mogelijk voor zorgen dat je gegevens beschermd worden op de verloren of gestolen iPhone. Volg daarvoor de onderstaande stappen:

Stap 1: Wijzig het wachtwoord van je Apple ID

Door het wachtwoord van je Apple ID te wijzigen, kun je voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je iCloud-gegevens of andere voorzieningen gebruiken (zoals iMessage of iTunes) vanaf de zoekgeraakte iPhone.

Stap 2: Wijzig de wachtwoorden voor andere internetaccounts die actief waren op de verloren iPhone

Hieronder verstaan we e-mailaccounts, Facebook, Twitter etc.

Stap 3: Doe aangifte bij de plaatselijke politie

Geef het verloren of gestolen apparaat aan bij de plaatselijke politie. De politie vraagt mogelijk het serienummer van het apparaat. Deze vindt 

Stap 4: Geef de verloren of gestolen iPhone aan bij je mobiele provider

Je provider kan je account uitschakelen om zo telefoongesprekken, sms-berichten en gebruik van mobiele data te voorkomen.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord