De iMac geeft geen beeld

ilogs_assist

Welkom bij iLogs Quick Assist

Geschikt voor: iMac

Wanneer je iMac geen beeld, vervormd beeld, flikkerend beeld of stilstaand beeld toont, kan je dit mogelijk door middel van de volgende stappen oplossen.


  • Mogelijk kan de iMac niet opstarten. Controleer of je bij het indrukken van de aan/uit-knop een startgeluid van Mac OS X hoort, een ventilator/harde schijf hoort of een lampje op de computer ziet branden. Indien dit niet het geval is, raadpleeg dan de iLogs Quick Assist over het niet kunnen opstarten van de iMac.
  • Controleer of de stroomkabel stevig zich bevestigd aan de computer en of de stroomkabel is aangesloten op een werkend stopcontact.
  • Installeer, indien mogelijk, de nieuwste software voor de computer via 'Software-update'.
Geeft de iMac weer beeld, controleer dan de instellingen van het beeldscherm in Systeemvoorkeuren. Geeft de iMac nog steeds geen beeld, volg dan de volgende stappen:
  • Controleer of de iMac wel beeld geeft bij het opstarten vanaf de installatieschijf. Plaats de meegeleverde schijf in de iMac en start de computer op en blijf de C-toets ingedrukt houden.
  • Geeft de iMac geen beeld, dan raadt iLogs.nl je aan contact op te nemen met Apple voor verdere assistentie.
  • Geeft de iMac wel beeld, dan is de software op de iMac waarschijnlijk beschadigd. Kies vanaf de installatieschijf de functie 'Archiveer en installeer'. De iMac slaat dan al je bestanden op en installeert Mac OS X opnieuw. Al je bestanden en andere informatie blijven dus bestaan.
Indien de iMac na correcte uitvoering van deze iLogs Quick Assist nog steeds geen beeld geeft, raadt iLogs.nl je aan contact op te nemen met Apple voor verdere assistentie.
AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord